de aanschaf van een labrador pup

Ga naar beneden

de aanschaf van een labrador pup

Bericht van desiree op do jan 28, 2016 8:10 pm

Opvoeding: noodzaak
Wanneer u van plan bent een Labrador Retriever aan te schaffen, is het raadzaam u vooraf goed te oriënteren. De Labrador Retriever staat bekend als een plezierige, vriendelijke en makkelijke hond. Maar bedenk dat ook een Labrador moet worden opgevoed en dat opvoeding tijd kost! Zeker het eerste jaar.

De Labrador Retriever is een jachthond. Dat betekent, dat de wil om voor u te werken (iets voor u te doen) bij de meeste pups aangeboren is. Bovendien is een Labrador een gezelligheidsdier dat graag bij u in de buurt is. Ook wanneer de hond volwassen is, zult u elke dag voldoende tijd voor hem moeten reserveren om:

Hem uit te laten.
Hem te verzorgen.
Hem aandacht te geven (een spelletje, de hond laten apporteren of iets dergelijks)
Hem op te voeden/te trainen
Wanneer u (beiden) buitenshuis werkt, kan dat betekenen dat uw Labrador Retriever uren achtereen alleen thuis is. Als uw hond onvoldoende is uitgelaten kan hij zich gaan vervelen. En dat kan leiden tot gedragsproblemen. Het is beslist niet genoeg om de hond steeds maar weer zijn behoefte even snel ‘in de goot’te laten doen: Labradors zijn actieve honden die dagelijks een flink stuk moeten kunnen lopen.

Natuurlijk kunnen ze –zeker als ze volwassen zijn- best een tijdje alleen zijn, maar het is niet goed voor de ontwikkeling van een hond en de band met de baas, als de hond min of meer dag na dag aan zijn lot wordt overgelaten en tussendoor alleen maar snel zijn behoefte mag doen.

labrador is leuk voor kinderen en gezellig,maar ook gezellig voor volwassen.
ze ze zijn spontaan en altijd vrolijk en ze houden van werken.
U zult bereid moeten zijn de verantwoordelijkheid voor de hond zelf op u te nemen. Uw Labrador is uw aandacht dubbel en dwars waard en van een goed opgevoede kameraad kunt u zijn leven lang genieten.
een labrador wordt gemiddeld 11 a 12 jaar.
avatar
desiree
Admin

Aantal berichten : 25
Registratiedatum : 19-01-16

http://labrador-nederland.forumactie.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum